Monalle jälkeä pe, la ja su.

Perjantaina Jennyn ja Minnan kanssa jäljellä. Monalle jälki heinäpellolle, pituutta reilu 400 askelta (n. 200 askelta/per sivu), yksi kulma ja kaksi esinettä. Ruokaa siellä täällä jokunen. Jälki meni tosi hyvin. Mona jäljesti intensiivisesti ja hyvällä tempolla, tyhjät ok eikä vauhti kiihtynyt liikaa/tullut hätäilyjä. Eka esine hyvä ja lähetys ok. Kulmassa vähän hakemista. Toka esineilmaisu hyvä, mutta varasti lähetyksessäja käskin uudestaan maahan. Tästä tuli selkeästi epävarmaksi ja vaati pari lähetyskäskyä. Erittäin hyvä mieli joka tapauksessa jäljestä ja koiran motivaatiosta.

Lauantaina jälki Nooran kanssa. Monan jälki taas heinälle.

Pituutta n. 500 askelta. Ekalla suoralla sähläämistä ja säntäilyä, josta sai soosoota. Sen jälkeen oli hetken vähän epävarman oloinen, mutta alkoi sitten parantaa kuin sika juoksuaan. Esineilmaisut ok, mutta lähetyksissä vähän epävarmuutta (johtuen varmaan eilisestä sekä ekan suoran huomautuksesta). Kulmat työsti hyvin ja toka ja vika suora oli kaiken kaikkiaan hyvää jäljestystä.

Tänään jälki mullalle. Pituutta 600-700 askelta. Eka ja toka kulma tyhjä, vika namitettu.

Jälkeä ajaessa oli todella kuuma. Tämä oli Monan toka multajälki elämässä ja meni kyllä aika hienosti. Kulmatyöskentelyssä ei moitittavaa, suorat myös hyvin. Ekalla esineellä pysähtyi ja katsoi mua, annoin maahan-käskyn. Lähetys ok. Toka esineilmaisu hyvä, mutta nousi ylös kun jotenkin itse intoilin liikaa. Meni taas vähän epävarmaksi kun jouduin käskyttämään uudestaan maahan ja se näkyi lähetyksessä. Loppujälki kuitenkin hyvä eikä näkynyt siinä.

Nyt täytyy siis treenissä kiinnittää erityistä huomiota esineisiin ettei tule epävarmaksi. Multajälki oli tämän kauden pisin ja Mona olisi varmaan helposti jäljestänyt vielä tuplat lisää. Eli nyt myös lisäämään pituutta ja kulmien määrää.

Räksyn kanssa leikitty joka päivä ja otettu pienissä erissä tottista. Leikkimisen yhteydessä harjoiteltu rauhaa ja ne onkin alkanut sujua paremmin. Ensi viikolla tarkoitus aloittaa jäljen opiskelu. Tänään purut. Lyhyt treeni, jossa alkuun saalista ja sen jälkeen tehtiin niin, että vain kävin Räksyn luona eikä tehty varsinaista rauhavaihetta. Tämä sujui hyvin ja Räksy alkoi itse tarjota rauhaa. Hienoa! Tällä kertaa ei irrotuksia. Hyvä treeni ja itse olin nyt rennompi