Perjantaina piti mennä jäljelle, mutta keli oli niin kamala, että jätettiin väliin. Sinänsä ihan hyvä, ehdin käydä katselemassa serkun valokuvia Kaapelitehtaalla.

Lauantaina käppäiltiin Räksyn kanssa vinttikoirakeskukseen PK-tapahtumaan ihastelemaan kauniita  koiria. Ihmismassojen läpi kävely oli aika tuskastuttavaa, Räksy yritti kietoa itsensä jokaisen ihmisen jalkaan ja käteen.. Kun päästiin kehien lähelle Räksy rauhoittui tosi hyvin, istuskeli vaan ja katseli kun koirat kipittivät kehissä. Oikein hieno tyttö.

Illemmalla jäljelle Jennyn ja Nooran kanssa. Monalle aiheena suoria ja hämykulmia, koska haluaisin tarkkuuttaa kulmien ajoon. Tein kolme suoraa myötätuuleen, ekassa ja tokassa n. puolivälissa esine. Ekassa paalulla ruokaa, aloitus tyhjä, tokalla paalu ja aloitus tyhjää ja vikalla taas ruokaa molemmissa ja muutenkin ruokaa enemmän. Ekalla suoralla työskentely huonoa, ei keskittymyt kunnolla ja esineilmaisu huono. Tokalla ja kolmannella suoralla työskentely erihyvää ja keskittynyttä ja esineilmaisu hyvä. Hämyt onnistui näissä ok.

Räksylle esineilmaisua pellon laidassa. Lopuksi Räksy pääsi leikkimään eka Boan kanssa ja sitten Annin. Boa ja Räksy tulivat hyvin juttuun ja juoksentelivat ja painivat. Annia ei leikkiminen niinkään kiinnostunut ja koirat touhusivat omiaan. Mukava huomata, että ainakin vielä Räksy tulee hyvin juttuun muiden narttujen kanssa. Tilannehan toki voi muuttua paljonkin.

Illalla Räksylle ruutu. Keskittyi hienosti, hyvin tarkasteli ruudun rajat. Seuraavaksi lähdetään kaventamaan ruutua.

Eilen aamulla jäljelle Monan kanssa. Kaksi suoraa ja hämykulmat, molemmilla suorilla esineet. Molemmilla suorilla työskenteli hyvin ja maltillisesti. Ekalla esineellä ei olisi mennyt maahan ja jouduin pari kertaa käskemään uudestaan. Märkä maa ahdistaa ja sitä pitää treenata. Ilmaisi kyllä esineen seisahtumalla sen eteen eikä olisi esinettä ylittänyt. Tokalla esineellä menin heti esineen kohdalla Monan viereen auttamaan. Hämyt onnistui molemmissa hyvin.

Jäljen jälkeen Räksylle suorakulmio, leveys n. kolme askelmittaa. Ei mitään ongelmia, haisteli taas tarkasti. Häiriötäkin oli, Tuusulanväylä parinkymmenen metrin päässä, ei vaikutusta työskentelyyn.

Illalla tottista Talissa. Räksyn kanssa paneuduttiin Jennyn opastuksella (kiitos!) irrotuksiin ja leikkimiseen ylipäänsä. Irrotuksissa alan nyt käyttämään kahta palloa ja leikkimisessä myös. Pallon kanssa alettiin tekemään myös perusasento->seuraa- treeniä. Täytyy muistaa etten ota koiraa liian tiiviiseen perusasentoon.

Monan kanssa pikkujuttuja: vähän seuraamista, poikitti ja pompotti aika reilusti, nyppäsyllä oikeni aika kivasti. Pari luoksetuloa lyhyeltä matkalta, loppuasento erittäin korrekti. Pari liikkeestä istumista: ok. Katsotaan miten takapää reagoi treeniin ja jos ei ontumaa tmv niin ehkä voisi alkaa herätellä tottistakin pitkältä tauolta.

Sitten Räksyn ruokintahommiin. Räksy on syönyt RC maxi junnua ja mun mielestä se ei sovi sille niin hyvin kun voisi (jätökset löysiä). Kävin Jennyn suosituksesta ostamassa Happy Dogin GR23-sapuskaa ja pikku hiljaa sekoitellut vanhan ruuan sekaan (siis todella pikku hiljaa). Tänään aamulla vatsa oli aika sekaisin ja monta kertaa joutui käymään tarpeillaan. Voihan syynä olla myös eilinen huima yksi lihapullakin... Aika herkkävatsaiselta vaikuttaa kyllä. En tiedä muuttuuko koirat iän myötä, että vatsasta tulisi kestävämpi? Monan kanssa kun on tottunut, että sille voi lapata naaman eteen ihan mitä vaan eikä se vaikuta vatsan toimintaan. Täytyy nyt seurailla miten Räksyn vatsa alkaa sopeutua uuteen ruokaan ja jatkossa pitää entistä enemmän tutustuttaa sitä erilaisiin ruokiin. Herkkävatsaisuus on hanurista.