Eilen ajeltiin Nooran kanssa Askolaan, jossa rotikoilla oli peltojälkipäivä. Päivä oli todella lämmin ja se näkyi koirissa. Harmillisesti ryhmässä ei ollut Monan lisäksi yhtään edistyneempää koirakkoa, joten vinkkejä oman koiran treenaukseen en muilta koirakoilta saanut.

Monalle ensin 3 h vanha vieras jälki, jossa kolme kulmaa ja 4 esinettä. Pituutta ehkä n. 600 askelta, aloitus tyhjä. Kova tuuli, ekalla suoralla vastatuuli. Mona oli pallulle tullessa jo epävarman oloinen ja pälyili tien varressa olleita ihmisiä. Tarkasti paalun ja pari ekaa askelta ja sen jälkeen oli aivan pihalla. Koira oli hyvin epävarma ja minä hermostuin, joten huonostihan se alku meni  Eli jouduin lähettämään kaksi kertaa uudestaan ja kokeessahan tämä olisi päättynyt  jo paalulle. Kaiken kaikkiaan jäljestys oli tosi epävakaata eikä koira työskennellyt aktiivisesti. Eka kulma ok, mutta lopuissa hakemista. Esineilmaisut olivat kuitenkin todella hyvät! Epävarmuus näkyi myös kahden ekan esineen lähetyksessä, lähti vasta tokalla tai kolmannella käskyllä. Huoh... oli kyllä melkoinen palautus maan pinnalle tämä jälki

Mitäkö tästä opimme? Aloituksia, aloituksia, aloituksia, mielentilaa, itsevarmuutta, ohjaajalta parempaa tukea koiralle ja omien hermojen hallintaa. Näitä nyt ainakin ja tässähän on jo paljon. Eli teimme vielä lopuksi Monalle kolme aloitusta. Ekalla vielä omituinen, tokalla jo parempi ja kolmannella alkoi olla tuttua työskentelyä. Nyt siis alamme työstää aloituksia, jotta saadaan koiralle luottoa siihen, että se tekee oikein ja pääsen vahvistamaan sitä oikeissa kohdissa ja myös, että se tottuu 3 h vanhaan jälkeen. Teen seuraavaksi pelkkiä erimittaisia suoria, esim. 3 kpl kerralla, joita vanhetan esim. 1,5 h, 2 h ja 3 h.

Räksyn vatsa ei ole ollut oikein täysin kondiksessa kun olen antanut pienissä erissä kuivamuonaa. Jätin keskiviikosta lähtien kuivamuonan hetkeksi pois ja nyt Räksy on saanut pelkkää keitettyä kanaa, piimää ja tehobaktia. Eilen tuli vielä limaista ulostetta ja ajattelin viedä tänään aamusta lekuriin. Aamulla uloste oli kuitenkin jo ihan normaalia ja äsken sain Juhalta viestin, että jätökset oli olleet taas normaaleja. Jään vielä seuraamaan tilannetta. Jos vatsa alkaa pelittää niin täytyy funtsailla kumpaa kuivamuonaa alan sekoittamaan lihan joukkoon? Sen ainakin päätin, että enää toi hauva ei vetele pelkkää kuivista vaan n. puolet alkaa olemaan lihaa. Ja tuli muuten mieleen mistä tämä koko vatsaruljanssi ehkä johtuu. Räksyhän ulosti kiven (!) eli suolisto on ehkä ollut vähän kovilla.

Tänään ajelen koirien kanssa porukoiden luo ja viikonloppuna hyödynnän sitten mökin peltoja. Sinne uskaltaa jättää jäljet vanhemaan ja pystyn tekemään eri-ikäisiä jälkiä. Räksy pääsee kokeilemaan uimista