Räksy täytti tänään 6 kk. Siskon blogia selaillessa ajattelin kirjoitella myös samanmoisen kuvauksen Räksystä.

Räksy tuli meille aika lailla ex tempore-pakettina Mikkelistä. Muutamaan kuukauteen on mahtunut hetkiä, jolloin pennun olisi voinut laittaa paluupostina Timolle  

Räksy on melko rauhallinen pentu ja sillä on loistava keskittymiskyky ikäisekseen, se myös rauhoittuu eri paikkoihin nopeasti. Se on kohtalaisen vakava, "kivikasvo", luonteenpiirre, joka on tuntunut oudolta boksereiden jälkeen. Hännänheilutuskin on asia, josta me Juhan kanssa aina mainitaan toisillemme : "katso sen häntä heiluu, mitä ihmettä!" Räksyllä on jonkin verran terävyyttä, ei kuitenkaan minun makuuni liikaa. Vieraisiin ihmisiin Räksy suhtautuu avoimen välinpitämättömästi - tervehtii, mutta jättää ihmiset nopeasti rauhaan. Tuttujen ihmisten rapsutettavana viihtyy pitkäänkin. Vieraiden koirien kanssa on välillä epävarman oloinen, aiemmin olisi halunnut haukkua kaikki koirat. Ohitukset ovat siis edelleen työn alla. Pääasiassa olen lenkittänyt Räksyä tietenkin vapaana ja ainakin vielä korvat ovat hyvin tallella. Vapaana ollessa ei mene kauas ja tulee heti käskystä luokse. Vapaana ollessa ei välitä lenkkeilijöistä, polkupyöräilijöistä eikä niin paljoa myöskään muista koirista. Vapaana kulkemiseen olenkin erittäin tyytyväinen ja tätä haluan vaalia jatkossakin paljon. Yksin jäämisen kanssa on vielä työstämistä. Räksy saattaa kuseskella vaikka jäisi vain tunniksi yksin ja olisi juuri käynyt tarpeillaan. Räksyhän on vähän turhan sekopäinen mun perään ja kaipa tuo jotain ahdistusta on.

Räksy on erittäin saalisviettinen koira, myös puolustuspuolta löytyy. Räksy on todella omistushaluinen ja se on teettänyt työtä leikkimisen ja irrotusten suhteen. Valoa näkyy tunnelin päässä ja leikkiminen alkaa sujua ilman tappelua  Ruokahalu saisi olla parempi.

Tottista ollaan tehty pääasiassa ruualla ja peruasasioita olen saanut ihan hyvin opetettua ruuan voimalla. Jälkihommat ovat vielä alkutekijöissään, mutta Räksy vaikuttaisi hyvin keskittymiskykyiseltä tässäkin lajissa ja käyttää mielellään nenää. Puruissa Räksy on edennyt hyvin ja sen kanssa on todella ilo työskennellä. Toivottavasti pääsemme pitkälle lajin parissa! Ipoilun lisäksi lajikirjoon tulee toivon mukaan myös vähän vepeilyä.

Laumassa Räksy on selkeästi vielä Monan alapuolella eikä mitään nousuyrityksiä ole ollut. Arjen helppouden vuoksi tietysti toivon ettei yrityksiä edes tule, nimittäin silloin pöllyää eikä varmaan ihan pienillä vekeillä selvitä. 

Kaiken kaikkiaan tyytyväinen olen ollut tähän yllätyspakettiin ja toivon mukaan saadaan viettää monia hyviä hetkiä yhdessä! Katsotaan mitä vuodet tuo tullessaan...

Kuvat puolivuotiaasta: