Eilen aamulla jäljelle Monan kanssa. Ajatuksena tehdä jotain uutta ja erilaista ja päätin tehdä ojan ylityksiä heti ekalle suoralle. Tai no eka ei ollut oja, mutta semmonen painumahässäkkä. Näin ikään:

Alku tyhjää ja ruokaa ekan ojan ylityksen jälkeen. Kolme esinettä, joista yksi metsäjälkikeppi. Ruokana vaihteeksi koiranmakkaraa, ja makupalat oikein isoja. Harhoja oli tosi paljon, varmaan n. 10 koko jäljen matkalla. Lisäksi huomaamattani tein jäljen alustalle, jossa oli paljon jotain uria.

Ekassa "ojan" ylityksessä sähläsi vähän, mutta selvitti ok. Alussa yritti juoksennella (kuten kokeessa teki), kunnes taas tajusin laskea liinan löysälle. Sitten työskentely rauhoittui heti. Koskahan sitä oppii  Toka ojan ylitys tosi hyvä, ei epäröinyt yhtään vaan loikkasi varmasti yli. Hyvä Mona! Esineilmaisut ok, paitsi metsäjälkikepistä meni yli. Otin takaisin ja sitten ilmaisu ok. Muutoin työskentely oli hyvää ja maltillista. Nyt jatketaan sitten kaikenlaisten ylläreiden keksimistä jäljelle, jotta koira ei ihmettele seuraavassa kokeessa alustanmuutoksia ym ja saisi varmuutta lisää.

Räksylle kolmio nurtsille. Vaihdoin kuivanappulan koiranmakkaraan toiveena saada lisää puhtia työskentelyyn. Kolmio ei itsessään tuottanut mitään ongelmaa enkä usko, että Räksy edes tajusi mitään outoa tullessaan kolmio kärkeen. Kääntyi vaan eleettömästi takaisinpäin eli ihan hyvä juttu. Vielä oli vähän turhan haaveilevan oloinen eikä työskennellyt niin aktiivisesti kuin haluaisin.

Illalla Taliin ottamaan tottista. Räksyn kanssa leikkimistä ja irroituksia. Kylläpähän oli vaihteeksi hankalaa! Räksy liimasi ihan totaalisesti palloon kiinni ja irrotukset oli VAIKEITA!! Kyllä ahdisti ja sapetti ja se varmaan heijastui vielä koiraankin. Tokalla kierrokselle patukoilla samaa ja vaikeeta oli edelleen. Pari hyvää irrotusta saatiin toki.

Illalla laitettiin molemmille koirille punkkiaineet: Monalle Bayvantic ja Räksylle Frontline.

Tänään tottista Saaran ja Nooran kanssa Luukissa. Räksyn kanssa sama ohjelma kuin eilen, mutta vain yksi kierros ja vaihdan nyt pallot kokonaan patukoihin. Olen ottanut nyt tavaksi aloittaa tottiksen laittamalla koiran kentän reunaan maahan ja siitä vapautus ja leikkiä. Leikkiminen aktiivista, mutta irroitusten osalta melkoista vääntämistä alkuun. Lopuksi sain todella hyvän irrotuksen kun käskin koiran maahan ja siitä irti. Tulipa pienestä asiasta hyvä fiilis! Havannoitiin, että mun äänenpainolla on suuri merkitys irrotuksen onnistumiseen.

Räksylle tänään myös kaksi kolmiota, ennen ja jälkeen tottista. Vikana tehdyssä työskenteli siten kun haluaisin; oli keskittyneempi. Kolmiot menee hyvin ja keskiviikkona ajattelin tehdä suoran jäljen nurtsille.