Viime päivinä on taas treenattu kiitettävästi.

Lauantaina Räksylle tottista Nooran kanssa Petikossa. Seuraamista, perusasentotreeniä (yhden-kahden askeleen siirtymisiä), maahanmenoja ja leikkimistä. Räksy oli oikein aktiivinen ja keskittyi hienosti. Seuraamisessa sain noottia liian ripeästä tahdista ja kun vähän hidastin, oli koirakin parempi. Maahanmenot parantuneet, nyt menee aika nopeasti ilman käsiapua. Perusasennossa siirtymiset hyviä. Tässä muutamia kuvia á la Noora:

Huom. bling bling-helyt ;)

Tottiksen jälkeen kurvattiin jälkipelloille. Monalle tällainen jälki (pituutta n. 800 askelta).

En muista tarkasti miten meni... Esineilmaisut oli ainakin hyvät, Mona oli nyt itsevarma esineellä ja lähetykset onnistuneita. Kolmas suora oli vastatuuleen, jäljestys ok. Kulmissa taisi olla vähän hakemista.

Illalla vielä Räksylle ruutu, Juha piteli kiinni. Räksy työskenteli oikein keskittyneesti, hieman kuono kävi tallaamattomalla alueella, mutta siirtyi heti ruutuun. Saatiin myös häiriötä kun pikkupojat tuli fillareilla rämistelemään viereen. Räksy ei noteerannut tätä lainkaan.

Sunnuntaina aamulla Petikkoon tekemään ruutu Räksylle, Noora jeesasi. Räksy oli taas oikein hyvässä moodissa ja nuuskutteli keskittyneesti. Tästä sitten jäljelle Jennyn ja Nooran kanssa. Tein Monalle oikein hienon jäljen alapellolle, mutta sen kanssa kävi huonosti. Ekalla suoralla ajoin pidemmällä liinalla ja Mona työskenteli tosi hienosti (voimakas tuuli), kulma ok, suora ennen esinettä ok ja esineilmaisu hyvä. Seuraavassa kulmassa jälki sitten hävisi eikä sitä enää löydetty (alusta oli vaikea eikä siitä nähnyt yhtään jäljen kulkua). No, ei voinut muuta kun viedä koira autoon ja tehdä uusi jälki. Tein mullalle lyhyehkön jäljen (n. 250 askelta), jossa alussa ruokaa ja sitten selkeitä tyhjiä jaksoja ja ruokajaksoja.

Monassa ei näkynyt ekan jäljen sähellys, mutta mua harmitti enkä keskittynyt täysillä jäljen ajoon. Esineilmaisut ok (vähän hitaat mullalla), kulma ok ja työskentely keskittynyttä. Fiksumpaa olisi ollut ehkä tehdä jälki vasta illalla tai seuraavana aamuna, jotta koira olisi oppinutkin jotain, mutta mun päälle toi teki hyvää.

Illalla tottista ja purut Talissa. Tottiksessa seuraamista, perusasentoja, sivulletuloa, pari maahanmenoa ja luoksetulo. Räksy teki taas hyvin töitä vaikka oli uusi paikka ja paljon ihmisiä pyörimässä ympärillä. Luoksetulossa pitää alkaa nyt palkkaamaan läpijuoksuna.

Purut: alkuun saalista, sitten Pekka meni piilolle-> siitä pari haukkua ja taas saalista + puru. Ensin taas vaan kävin Räksyn luona ja sitten rauha+irrotus. Eka irrotus tosi hyvä, tokassa venkuroi. Ekassa irrotuksessa olinkin itse jämäkämpi. Ekan irrotuksen jälkeen Räksy oli selvästi kiukkusempi Loppuun sitten pitkä liike. Räksy ei jarrutelut lainkaan vaan meni täysillä loppuun asti. Hyvä treeni, hyvä mieli

Tänään illalla jäljelle Nooran kanssa. Monan jälki:

Pituutta n. 500 askelta. Paalu ja eka suora (n. 85-90 askelta) tyhjä. Eka ruoka kulman jälkeen. Tarkasti paalun huolella ja ajoi ekan suoran oikein mallikkaasti, 5-10 askelta ennen kulmaa tarkensi ihan merkittävästi. Laitoin ylläriksi  jokaiselle suoralle puolikkaan lihapullan. Neljännellä suoralla ruokaa enemmän ja ajoin sen ja vikan kulman kympistä. Pari kertaa vähän vilkaisi mua, täytyy treenata pitkällä ajamista lisää. Esineilmaisut hyviä ja varmoja  Kulmissa olisi parantamista, tokavika kulma meni kuin kiskoilla. Kokonaisuudessaan olen oikein tyytyväinen Monan työskentelyyn. Pitää vaan luottaa, että se osaa.

Jäljen jälkeen Petikkoon tottista treenamaan (penturyhmän treenien vetäminen). Räksy vikana hommiin: seuraamista, perusasentoja, sivulletuloja ja leikkimistä. Mun makuuni Räksyn tekeminen on viimeisen, sanotaanko kuukauden, aikana parantunut merkittävästi. Se on aktiivisempi ja paremmassa mielentilassa. Ennen tottista otin Räksyn kanssa pari esineilmaisua, ekaa kertaa siis pelkällä esineellä (pidin toki esineestä kiinni ettei pääse härkkimään). Pikkukoira meni hienosti maahan!

Alla vielä pari kuvaa rekuista Vappupäivältä: