Ei ehdi edes blogia päivittämään, huoh..

Viime viikolla oltiin maanantaina ja tiistaina Monan kanssa YES:llä koekaniineina. Aiheena oli Myoton-laitteen käyttö koirilla. Maanantaina Monasta otettiin lämpökameralla kuvat ja ne näyttivät, että vasen lapa on aivan kylmä (eli jumissa). Myös molempien lonkkien kohdalla oli pienet kylmät pisteet. Kuvauksen jälkeen mitattiin Myoton-laitteella neljästä kohdasta molemmin puolin arvoja, toistettiin mittaus muutaman kerran. Tämän jälkeen Anna Hielm-Björkman teki kliinisen tutkimuksen. Lopuksi minut passitettiin odotushuoneeseen ilman koiraa, koska kyseessä on ns. kaksoissokkotutkimus eli minulle ei kerrota saiko koira akupunktiota vai ei. Tiistaina käytiin vielä yksissä mittauksissa ja näin oltiin annettu oma panoksemme tutkimukseen. Myöhemmin kesällä saadaan sitten kooste tuloksista.

Tottista ma, to, ke, to ja su. Räksyn kanssa seuraamista, vietistä istumisia, luoksetuloja ja eteenmenon alkeita. Seuraamista pallopalkalla (pallo vas. nyrkissä), aluksi vain yhtä, kahta askelta ja su:na liikuttiin jo useampia askelia. Sujui hyvin ja koiran asento pysyi korrektina  Eteenmenon alkeita alettiin su:na tekemään, otettiin n. neljä toistoa. Parani loppua kohden. Huomaa, että Räksy on selkeästi puolustupainotteinen koira eikä se kovin kauaa muista kuollutta saalista. Yritän muistaa pakata vanhan futiksen autoon ja otetaan se eteenmenopalkaksi. Monan kanssa tottiksessa tehty "jalkatreeniä" eli yritetty saada ruttu taas muistamaan miten kuuluikaan seurata oikeaoppisesti. Ei oikein tunnu tuottavan toivottua tulosta... Lisäksi vähän noutoja ja luoksetuloja sekä paikallamakuuta (olin itse ekaa kertaa piilossa).

Jälkeä ollaan tehty myös ahkerasti. Räksylle ke, to, la, su ja ma. Suoria ja n. 60-65 askelta pitkiä. Keskiviikon jälki oli aika huono, huomasi, että koira on liian väsynyt keskittyäkseen kunnolla (alla rallitus metsässä ja rankka tottis). Muutoin jäljet on mennyt oikein hyvin ja Räksy keskittyy hyvin, häiriössäkin. Ruokaa on joka askeleella edelleen kaksi ja ruokakasa lopussa on hyvin pieni, koska muutoin aiheuttaa rynnimistä. Purkki-ilmaisuja tehty jäljen ulkopuolla.

Monalle jälkeä la, su ja ma. Lauantaina oltiin puruporukan kanssa jäljestämässä ja Virpi oli meidän peräänkatsojana  Monalle laatikkojälki, pituutta n. 650-700 askelta, kolme esinettä. Alusta oli aivan rutikuiva ja kova, lyhyt rehu (Monalle se vaikein), joten laitoin ruokaa aika reilusti. Yllätyksekseni Mona ei kuitenkaan reagoinut alustaan hätäisyydellä vaan jäljesti mielestäni hyvin, tokikin olisi saanut paikoitellen olla keskittyneempi. Kulmissa meni vähän yli, esineilmaisut tosi hyvät. Eka ja vika suora oli pelkkää ylämäkeä ja ne meni hyvin. Virpin mielestä Mona tarvitsee rutiinia paljon lisää ja selvästi enemmän haasteita, mikä on aivan totta. Lisäksi Virpi kommenti Monan vauhtia eli menee paikoitellen liian kovaa ja voisin vaan tasaisesti jarruttaa ja pitää oman temponi. Koira saa edetä vain kuonollaan, ei jaloillaan.

Sunnuntaina käytiin mullalla ja tein porrasjäljen (yht. 4 kulmaa, 5 suoraa), pituus ehkä n. 600 askelta. Esineitä kolme (kaksi purkkia ja yksi nahkalätkä), ruokaa tosi vähän. Jarrutin nyt tasaisesti jos vauhti meinasi kiihtyä ja tuntuisi toimivan Monalle tämä tapa. Imua se tuo hyvin lisää. Esineilmaisut hyvät, kulmat erihyvät.

Maanantaina jälki nurtsille (4 kulmaa, pituus n. 500 askelta) ja pari pikku ylläriä sinne. Eka yllätys oli kun jälki kulkikin ekalla suoralla pienen kalliopaljastuman yli. Kyllä oli Mona ihmeissään ja nyt näki kuinka se huolestui kun jälki meinasi kadota. Työskenteli juuri kuten halusin eli pysähtyi ja haisteli aktiivisesti eri puolilta, ei ryntäillyt tmv. Selvitettyään tämän tarkentui työskenteli tosi paljon ja vauhti tippui puoleen. Kallion jälkeinen terävähkö kulma meni oikein hyvin. Toka ylläri oli kaivonkannen ylitys, joka myös aiheutti ylimääräistä mietintää, mutta selvitti ok. Nämä teki selkeästi hyvää Monalle, oli paljon huolellisempi jäljellä. Imutti jälkeä tosi voimakkaasti, kulmat hyvät ja esineilmaisut myös (kaksi purkkia ja yksi puuesine). Hyvä harjoitus ja tämmöisiä pitää saada useammin!