Helteet ne vaan jatkuu ja koirien kanssa ei ole päivisin tehty muuta kun uitu ja oleiltu. Vähän ollaan kuitenkin treenailtukin jotain:

Torstaina jäljestämässä Monan kanssa Virpin luona. Päätettiin tehdä Monalle portaita ja liksat oli niissä, lukuunottamatta muutamia nameja suorilla. Nämä portaat oli n metrin pituisia ja tallottu raiteena. Eka porras oli 20 askeleen päässä paalusta. Kaksi esinettä. Tuntia ennen jäljen tekoa oli satanut, joten alusta kosteaa. Tämän tyyppinen jälki siis:

Mona ajoi jäljen erittäin hyvällä vietillä ja halulla. Päätin nyt kuitenkin ajaa jatkossakin tuntumalla ja tasaisesti jarruttaen jos vauhti meinaa kiihtyä. Portaat oli Monasta tosi siisti juttu ja nostivat viettiä melkoisesti. Osa portaista oli namitettu kokonaan ja osassa nami oli vaan molemmissa kulmissa. Mona oli koko jäljen ajan tarkka ja ajoi syvällä nenällä, tyhjät työsti hyvin. Esineilmaisut oli erinomaiset, erittäin nopeat ja oikea-asentoiset. Very happy fiilis jäljen jälkeen ja hirveä halu päästä treenaamaan (kunhan omat pellot nyt kasvaisi vähän). Paljon saatiin taas Virpiltä hyviä vinkkejä harjoituksiin. Kiitos!

Räksyn kanssa otettiin Jennyn valvovan silmän alla tottista pellon laidalla. Vähän perusasentoja ja seuraamista (paria askelta ja pysähdys) ja ne meni oikein kivasti. Räksy oli oikein aktiivinen. Vähän pallon heittelyä ja siitä istumista, jotka erihyviä, reagoi käskyyn nopeasti. Muutama luoksetulon eteenistuminen, jotka oikein mallikkaita myös. Noottia tuli omasta aktiivisuudesta eli pitää muistaa oikeasti kehua sitä koiraa. Kyllähän mä sen tiedään, mutta jotenkin sitä menee välillä johonkin ihme jäätymistilaan  

Lauantaina ja sunnuntaina Räksylle jälkeä. Suoria, n. 80 askelta, myötätuuleen. Nameja vaihtelevasti yksi tai kaksi per askel. Lopussa pieni ruokapurkki. Räksy työskenteli molemmat jäljet keskittyneesti ja hyvällä motivaatiolla. Loppupurkin ilmaisut oli tosi hyviä, ei koskenut purkkiin ja meni ilman mun vartaloapua maahan. Hyvä Räyhä!

Sunnuntaina ajeltiin myös Hanneksen ja Helin mökkitontille. Räksy pääsi uiskentelemaan ja Mona hillui muuten vaan. Räksystä otin vähän videokuvaakin, täytyy ladata se tähän sekaan jossain vaiheessa.

Tänään illalla molemmille vähän tottista kotipihassa ruualla. Monan kanssa vähän seuraamista, joka paikoitellen ihan hyvää. Pari sivulletuloa, jotka nopeita ja suora-asentoisia. Loppuun pari luoksetuloa lyhyeltä matkalta, vähän koitti törmäillä. Räksy oli aivan mahtavalla tuulella! Pieni malinois oli superaktiivinen ja tarjosi vaikka mitä temppuja, ihana Tehtiin seuraamista, vähän imuttamalla ja vähän niin, että ruokakäsi oli ylempänä. Käännöksiä paikallaan ja yhden-kahden askeleen siirtymisiä ja sivulletuloja. Takaa kiertäminen on Räksystä tosi kiva juttu ja sitä se tarjoaa vähän väliä. Loppuun vielä luoksetulon loppuasentoja, jotka oli hyviä. Olipa kivaa treenailla!

Illalla löysin Räksystä punkin, joten laitettiin molemmille punkkiaineet niskaan. Tää oli nyt toka satsi tänä kesänä.

Huomenna joko tottista tai jälkeä ja keskiviikkona meillä on vierailevana kouluttaja puruissa/tottiksessa Koskensalon Marko.