2. juoksut

Räksyllä alkoi juoksut pari viikkoa sitten, nämä oli nyt sitten sen toiset juoksut ja väliä tuli ekoihin n. 8 kk. Ihan ok väli jos tollasena pysyy, ei olis sitten kun yhdet juoksut/vuosi. Räksyn käytös ei tunnu heittelevän mitenkään, ainut mistä juoksut edes huomaa on hillitön merkkailu ulkona. Sisällä siitä ei jää jälkeäkään, helppo tapaus siis siivouksen kannalta

Toisenlaiset juoksut

Meikäläinen on pitänyt n. 2,5 viikkoa taukoa juoksemisesta tulehtuneiden akillesjänteiden takia. Pitkät kävelylenkitkin teki kipeää, joten Räksyä olen juoksuttanut jonkin verran pyörällä. Nyt kuitenkin tällä viikolla tuli mitta täyteen huilimisesta ja pari rauhallisempaa lenkkiä (n. 5 kilsaa) ollaan Räksyn kanssa kipitelty. Jänteet ei ole kipeytyneet (kiitos Tamaran hyvien hoito-ohjeiden!), joten treenit jatkukoon. Ehkä jopa ehditään siihen tavoitepuolikkaseen jos jalat ei enää oireile.

Purut

Puruissa hallintaa, samanmoisia treenejä hieman varioiden. Todella paljon Räksy kestää jo häiriötä Pekalta. Se mikä on nyt kärsinyt, on rauhavaiheet ja sen jälkeinen irrotus. Irrotuksia aletaan seuraavalla kerralla työstämään vähän eri tavalla. Tosin Pekka sanoi, että Räksyllä tuskin tulee olemaan ongelmia irrotuksen kanssa muutoin. Nyt kun hallinta on aika kivalla mallilla, aletaan treenailemaan taas hyppyä ulkona sekä löysillä edessä haukkumista. Hypyt pitää tehdä kyllä Riksussa, koska Vantaan kenttä on niin vaarallisen kuoppainen paikoitellen.. Tosi paljon on Räksy edistynyt lyhyessä ajassa ja oon kyllä niin tyytyväinen tohon korvakoiraan

Tottis

Tottiksessa ollaan tehty seuraamista, jääviä liikkeitä, luoksetulon loppuasentoa ja eteenmenoa. Seuraaminen on hyvällä mallilla, jääviin tarvitaan vielä paljon varmuutta (eipä niitä ole kauheasti tehtykään), luoksetulossa tuppaa kenottamaan vähän musta katottuna oikealla ja sitä korjaillaan. Paljon kaikenlaista hommaa kun pitäisi hyppyjä ja noutoakin alkaa työstämään, mutta onneksi Räksyä on kiva kouluttaa  Ai niin ja sitä paikallamakuun aikaakin pitää alkaa lisäämään.. HYppyjä voisi alkaa treenailemaan Talissa kun siellä on erilaisia esteitä, mutta apparin tarvii kyllä sitten niihin.

Jälki!

Jäljen suhteen olen nyt ihan superhappy! Räksylle tehty muutamia jälkiä nyt niin, että olen nälättänyt sitä vuorokauden ja sapuska tulee vaan pellolta. Jäljet on ollut n. 100-110 askelta pitkiä suoria, tyhjiä max 4 putkeen. Ruokana ihan vaan turvotettu kuivamuona ja lopussa iso kasa ruokaa. Jäljellä myös joitakin ruokakasoja. Nyt työskentely alkaa olla sellaista, mitä olen kaivannut ja odottanut. Loppupalkalta vedän välillä pois ja härnään + haukutan Räksyä ja se kyllä turhautuu siitä tosi hyvin ja ruoka on saanut ihan uuden merkityksen. Eilen meinaisi tulla näpeille kun kiusasin vähän liikaa  Tyhjät se haistelee tarkasti eikä niitä viime vuotisia viettikatkoksia ole tullut lainkaan. Välillä voisi kuitenkin jemmata jäljelle myös pallon niin säilyisi yllätyksellisyys sitäkin kautta. Esineilmaisuja tehty jäljen ulkopuolella purkkien kanssa ja ne on kyllä ihan hyvällä mallilla.

Monalle tehty myös jälkeä, vähän sitä sun tätä vailla järkevää suunnitelmaa  Ongelmana on parila jäljellä olut kulmat enkä ole yhtään voinut luottaa, että selvittäisi ne kunnialla. Eli ei siis ole keskittynyt suoratyöskentelyssä. Esineilmaisut olleet todella hyvät ja niitä en nyt kamalasti ala hinkkaamaan. Eilen tein suoran (n. 150 askelta), jossa vain parilla askeleella ja paalulla ruokaa (paalulta vajaa 60 askelta tyhjää, jossa eka ruoka). Yksi kulma (tyhjä) ja sen jälkeen n. 20 askeleen päässä esine. Tästä vielä n. 15 askelta ja ruokakasa. Tää oli aika hyvä harjoitus: eka suora oli ihan ok työskentelyä ja kulma oli ihan superhyvä! Kulman jälkeen työskentely ei herpaantunut vaan paketti pysyi kasassa ja esineilmaisu oli kunnossa. Esineeltä lähetys hyvä. Pari metsäjälkeä voisi  Monalle tehdä myös nyt lähipäivinä..

Monan fysio

Mona kävi tiistaina Tamaran luona. Lonkissa sitä ainaista pientä aristamista, mutta muutoin ei mitään suurempaa. Paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Viiden viikon päästä sitten taas käsittelyyn.