Voihan vittu taas, kirjoitin pitkäään sepostuksen ja se hävisi kuin tuhka tuuleen. Jeejee, tässäpä siis lyhennelmä viimeiseltä puoleltatoista kuukaudelta.

Jälki
Mona kävi fh-kokeessa, ilman tulosta. Pisteitä 55, lähti harhalle  Sitä ennen oli työskentely tosi hyvää, esineilmaisut kondiksessa, kulmissa vähän ylitystä, mutta suoritui ok. Muutenkin jäljestys oli intensiivistä ja tempo oli hyvä. Harmillista tuo harhalle lähtö, mutta minkäs teet.. Tuomari tykkäsi Monasta kovasti ja kehui sen jäljestysominaisuuksia. Kehoitti menemään mahdollisimman pian uuteen kokeeseen, koska koira on kuitenkin koevalmis.
Muutoin ollaan jäljestetty ihan kamalan vähän, heinä on ollut tosi pitkää. Räksylle tehty pääasiassa vain nurmijälkiä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että jäljestää n. 130-140 askelisia suoria, välillä mukana kaarroksia. Tyhjiä putkeen max 6. Lopussa ollut vaihdellen esine/purkki/ruokakasa. Tyhjillä vauhti tuppaa välillä kasvamaan ja saa pidätellä kunnolla. Muutoin halua jäljestää on nyt riittävästi, mutta tarkkuutta pitää alkaa vaatia ja tekniikkaa hioa.

Tottis
Tottista ollaan tehty jonkin verran, liian vähän kuitenkin.. Seuraaminen on hyvällä mallilla, käännöksineen ja temponvaihteluineen. Henkilöryhmää pitää alkaa ottaa treeneihin mukaan. Sivulle siirtyminen takaa kiertäen alkaa olla aika jees, satunnaisia vinoja asentoja lukuunottamatta. Jäävistä istuminen on edistynyt hyvin ja alkaa olla aika varma. Maahanmenoa työstetään nyt intensiivisesti, jotta saadaan riittävä nopeus ja varmuus. Luoksetulossa ei olla pitkällä matkalla otettu eteenistumista, joten sitä harjoittelemaan kuin myös paikallamakuuta häiriössä. Noutoja (tai lähinnä pitoja) tehty kentällä muutamaan otteeseen ja on sillä vaan superote! Estehyppyä aloiteltu.

Purut
Puruissa työstetty edessä löysillä haukkumista ja hyppyä pääasiassa. Räksy on edistynyt valtavasti, kunhan ohjaaja aina muistaa olla riittävän jämäkkä treeneissä. Pitäisi muistaa, että tuon koiran purutyöskentelyyn ei pikku kurinpalautukset vaikuta vaan se kyllä kestää muistutukset antamatta niiden vaikuttaa työskentelyyn. Kesäkuussa meillä oli oman treeniporukan leiri ja koutsaamaan oltiin saatu itse Olaf Waltering  Oli oikein antoisa treeniviikonloppu, kiitokset kaikille! Olaf tykkäsi Räksystä tosi paljon ja sanoi, että sillä on kaikki tarvittavat (erinomaiset) ominaisuudet, joita hyvältä suojelukoiralta edellytetään. Olaf kysyikin heti treenin päätteksi, että "How much is this dog?"  Olafin mukaan koiran ainut ongelma tulee olemaan sen valtava nopeus eli tekniikka hyppyihin pitää saada kuntoon, jottei koira riko itseään tai tule vajaalle otteelle. Olipa kiva saada koirasta noin erinomaista palautetta!
Tällä viikolla ollaan alettu harjoittelemaan myös piilonkiertoa ja Räksy vaikuttaisi oppivan nopeasti.

Terveysasioita
Mona kävi 13.6. Tamaralla ja mitään ihmeempiä jumituksia ei löytynyt.
Räksy on tällä viikolla ollut vatsataudissa ja se ollaan onneksi saatu talttumaan ihan kotikonstein. Silmätulehdus sille tuli myös ja siihen haettiin tipat lekurilta.
Toissapäivänä Räksy päätti lähteä jäniksen perään kivikkoisessa maastossa ja rikkoi etujalan "yläanturan". Ei onneksi pahasti, mutta pitää muistaa teipata treeneihin, ettei kolhiinnu ja ala vuotaa.

Loppuun vielä muutama kesäinen kuva pirpanoista: