Maaliskuun eka viikonloppu vietettiin Jyväskylässä. Lauantaina pari treeniä Räksylle kahdessa eri paikassa. Aamutreenin yhteydessä myös alkuun tottista, jossa on nyt vähän korjailtavaa. Huomasimme, että koiran retalehan edistää ja sen myötä poikittaa (näinhän tuo Uusis sanoikin, että tulee tapahtumaan kun koira on parin vuoden ikäinen, ei ollut väärässä). Eli tämä otetaan työn alle pikimmiten enkä tee nyt lainkaan tottista ilman apparia..
Aamun purut oli vähän sähellystä, en kuullut Laurin puhetta maneesissa ja meni vähän hakemiseksi. Ihan ok treeni kuitenkin, ei mitään katastrofia päässyt käymään ;) Hyppyä päästiin myös pitkästä aikaa tekemään ja se oli ok.

Iltapäivällä sitten pitkästä aikaa treeni vieraan moken kanssa, Sepposen Vesan kanssa päästiin ottamaan purut. Piilotyöskentely ja hallinta agendassa. Vieras maalimies ei vaikuttanut koiraan mitenkään, ei tosin ollut odotettavissakaan, että se siitä häiriintyisi. Veskun mielipide oli, että koira on nyt jo liian hallinnassa ja teknisesti erittäin pitkällä, joten nyt pitäisi lähteä tekemään taas lisää tunnetta koiraan. Hallinta ei tällä hetkellä tuota riittävästi viettiä koiraan ja nyt aletaan hallinnassa vaatia koiralta koko ajan lisää keskittymistä ja täysillä mukana olemista. Samalla reissulla nähtiin Räksyn tätikoiraa Noria ja saatiin Riikalta tosi hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen.

Katotaan nyt miten päästään treenailemaan ennen mokkehässäkkää ja paneutumaan näihin asioihin.. Kentät on vielä kovin jäisiä ja lumisia, toivotaan, että kevätaurinko ne pian sulattaa.

Räksyllä oli juoksutkin tässä välissä ja tosiaan juoksuväli näyttäisi olevan sen 9-10kk eli seuraavia odotellaan sitten ihan loppuvuodesta. Siinä välissä olisi tarkoitus kuvauttaa lonkat ja katsoa saadaanko niihin muutosta. Joitakin jalostusajatuksia olisi ilmoilla... Niistä ehkä joskus lisää :)

Mona kävi toistamiseen fyssarilla ja on mennyt selvästi parempaan suuntaan. Koira liikkuu paremmin ja pahimmat jumit on alkanut helpottaa. Selkeä hermopinne selässä kuitenkin on (L7-S1-välissä, jossa silloittuma). Pinne on näkynyt siinä, että Mona pyrkii puremaan vasenta takatassua (pinne aiheuttaa puutumisen tunnetta). Tällä hoitokerralla laitettiin selkään myös akuneulat. Parin viikon päästä käydään vielä hoidossa ja katsotaan sen jälkeen miltä alkaa näyttää. Räksykin menee parin viikon päästä elämänsä ekaa kertaa käsiteltäväksi. Toivottavasti ei löydy mitään isompia jumeja.