Aamulla Räksylle tottista Saaran ja Nooran kanssa Sirkuskentällä. Häiriötä oli kiitettävästi (skeittarit, pikkupojat pyörillä ym), mutta ei Räksy välittänyt niistä tuon taivaallista, keskittyi todella hyvin. Erihieno tyttö  Vähän seuraamista, jossa takapää tuppaa vähän venkuroimaan alkuaskelissa. Täytyy kiinnittää enemmän huomiota käden asentoon. Vähän perusasentotreeniä: yhden askeleen siirtymisiä ja käännöksiä. Räksyllä jää usein takapää vähän mun taakse, täytyy myös huolehtia ettei perusasento valu yhtään eteenpäin. Sitten pari sivulletuloa ilman käsiapua: oikein hyvä. Loppuun narupallolla leikkimistä. Nartsarin kanssa leikkii mun mielestä paremmin kuin patukan. Hyvä treeni!

Tottiksen jälkeen suunnattiin jälkipellolle Monan kanssa. Kauden eka jälki; suora vajaa 200 askelta, aika paljon ruokaa (ruokana Räksyn nappula). Myötäinen tuuli. Jälki meni tosi hyvin, tyhjät työsti huolellisesti ja asenne oli kohdillaan. Erittäin hyvällä fiiliksellä siis jatketaan tästä. Kyllä Mona oli niin onnesta mykkyrällään kun pääsi lempihommansa pariin

Illalla purut. Nyt ei haukutettu alkuun vaan heti saalista. Pari rauhaa ja yksi irroitus. Hyvä treeni kaikin puolin, pari asiaa itselle taas muistiin. Eli ripeämmin koiran luo tekemään rauhaa, ei tarvi hiiviskellä. Jämptimpi ote koiraan, jottei pääse venkoilemaan: menee muuten säätämiseksi kun koira pääsee aina livahtamaan ja taas uusiksi jne. Eli napakkuutta itselle lisää rauhavaiheeseen. Voisi kokeilla ottaa koira haarojen väliin tässä tilanteessa, koska Räksy tuskin paineistuu jos kyykistelen sen päällä. Räksy ei kamalasti taistele ja vedä (se vaan puree ), mutta keskusteltuamme tästä porukalla, totesimme, että se ei ole mikään ongelma jos asenne on muuten kohdillaan ja koira on tosissaan. Pari kertaa Räksy teki sellaisen hätäisen korjausliikkeen vaikka ote oli jo täysi, jos toistuu usein niin täytyy miettiä mitä sille tekee. Jos vetämistä haluaa tottista ajatellen alkaa vahvistamaan niin narupallo on tähän paras ja pitää huolehtia, että veto on suoraan itsestä poispäin eikä sivuille. Mutta tosiaan, tästä ei kannata tekemällä tehdä ongelmaa.

Huomenna sitten Nooran kanssa jäljelle.