Aika kivasti ollaan päästy treenailemaan Räksyn kanssa kaikkia osa-alueita. Tässäpä kaikista jotain:

A
Jäljen suhteen on tapahtunut kyllä huomattavaa kehitystä muutaman kuukauden aikana (kiitos siitä Laurille). Koiran mielentila on hyvä ja se keskittyy työskentelyyn ja pystyy ajamaan löysillä ilman tarvetta ryntäilyyn tmv. Tyhjien määrä jäljellä ei vielä päätä huimaa, mutta en ole huolissani siitä vaan uskon, että oikean tunnetilan ja huolellisen "alkuopetuksen" myötä pääsemme  eteenpäin nopeastikin. Mikäli jälkikausi jatkuu vielä pitkään ja harjoitukset sujuu toivotunlaisesti, voisi harkita jopa kulmien opettelua tämän kauden aikana. Viime viikonloppuna Räksy kävi myös elämänsä ekalla multajäljellä ja se sujui varsin hyvin (tokikin ruokaa oli jäljellä poikkeuksellisen paljon kun en tiennyt miten suhtautuu alustaan).

Mona on käynyt muutamalla jäljellä hammasoperaation jälkeen. Pääasiassa työstetty piikkejä. Tämä kausi on ollut opettavainen siinä suhteessä, että nyt tiedän koiran ongelmat; lähtö/eka suora, harhat ja kyllä ne vieraat esineetkin on satunnaisesti ongelma (välillä ilmaisee seisten. välillä maaten, välillä ei ollenkaan). Sitten kun vielä tietäisi miten näitä kaikkia kannattaisi lähteä korjaamaan... Pitää konsultoida muutamia kokeneempia harrastajia ja viedä koira heille näytille.

B

Tottikseen olen varsin tyytyväinen tällä hetkellä. Koira on tosi aktiivinen ja hyvässä mielentilassa kentällä. Ainut mihin en ole tyytyväinen on ohjaaja, joka saisi olla paljon ahkerampi treenaamaan ja opettamaan uusia asioita (hypyt esim.). Viime viikolla otettiin ekaa kertaa ampuminen seuraamisen yhteydessä -> ei ongelmia. Talvikauden agenda on ehdottomasti saada jäävät liikkeet varmoiksi, paikallamakuu varmaksi ja nouto pakettiin sekä ne hypyt tietty kuntoon myös. Onhan sitä siinä tekemistä. Tunnetilaa unohtamatta!

C

Puruissa Räksy on edistynyt tosi hyvin Piilotyöskentelyssä se on siinä vaiheessa, että sen voi lähettää löysillä piilolle eikä töki/häiritse maalimiestä. Etäisyys ja paikka ollaan saatu kuntoon ja koira osaa itse hakea paikan todella hyvin. Haukku on painostavaa ja jatkuvaa. Pakoja ollaan tehty jonkin verran ja niissä ainut "ongelma" on, että koira on niin älyttömän nopea ja tulee sen vuoksi herkästi kyynärän tienoille kiinni. Jälkivartiointia alettu harjoittelemaan, tarkoituksena tehdä Räksystä hiljainen siinä. Hyppyjä tyynyyn, johon tulee hyvin. Puruissakin se suurin ongelma on taas ohjaaja, joka voisi tarvita jotain snadisti rauhoittavaa lääkitystä ennen treenejä...