Jopas on taas aikaa vierähtynyt viimeisestä merkinnästä. Lomalla ollaan tällä hetkellä ja tässä pikapäivitystä viimeiseltä parilta viikolta.

Kuumetta ja reissussa

Pari viikkoa sitten meillä piti olla Räksyn kanssa Koskensalon Markon pitämä koulutus, mutta se jäi käymättä kun mulle iski joku tauti ja olin kyseisenä iltana 40 asteen kuumeessa. Kuumetta oli sitten useamman päivän ajan ja Budapestin reissuun lähdin puolikuntoisena. Nyt on olo ollut jo ok, mutta pitää välttää kovaa rasitusta. Reissun ajan Räksy oli ekaa kertaa hoitolassa ja Mona oli tuttuun tapaan mun vanhemmilla. Räksyllä oli mennyt ihan hyvin, mitä nyt oli ekat pari aamua herännyt klo 5 aamulla haukkumaan... Muina aamuina oli sitten hiljaa. Nenän päällisen oli hangannut (ehkä petaamalla), silmäkulma oli vähän rikki ja tassunpohjat oli hieman ärtyneet sepelistä.

Budapestistä sen verran, että lämpimästi suosittelen siellä käymistä. Paljon nähtävää, erittäin kiva kaupunki!

Lihashuoltoa

Mona kävi ennen hoitoon menoa Tamaralla. Molemmissa lonkissa hieman aristusta ja lapojen alueella hieman jännitystä, joka lähti vetristymään hyvin. Muuten kaikki ihan kivalla mallilla.

Uimista

Räksy on käynyt melkein joka päivä uimahommissa. Pieni koira on aivan innoissaan touhusta. Mona ei omatoimisesti ui vaan olen kantanut sen syvälle veteen ja siitä päästänyt rantaan. Vähän turhan rankkaa mun spagettikäsivarsille

 Tottista

Su ja ma tottista molemmille Kouvolassa. Räksyn kanssa seuraamista, vietistä istumisia ja eteenmenoja. Kuumasta säästä huolimatta Räksy jaksoi hyvin ja oli hyvässä mielentilassa. Seuraamisessa laitoin nyt ekaa kertaa palkan kainaloon ja otin yhden-kahden askeleen siirtymisiä, jotka meni hyvin. Istumisissa tein niin, että hetsasin patukalla, heitin se kauemmas ja käskin istumaan, josta vapautus palkalle. Eteenmenot oli vauhdikkaita vaikka kuumuus vähän painoikin jaloissa.

Monan kanssa seuraamista, liik. maahanmenoja ja eteenmenoja. Seuraaminen oli molempina päivinä oikeinkin hyvää, ei painanut eikä edistänyt. Tein paljon sik-sak-kuviota, jossa haki aktiivisesti oikeaa paikkaa. Seuraamisesta tuli sen verran hyvä fiilis, että josko sitä kuitenkin alkaisi treenaamaan tokoa varten(?) Maahanmenoissa on työstämistä, tuppaa menemään tosi vinoon ja tässä palataan nyt aika lailla taaksepäin. Eteenmenot aika hitaita ja vinkuroita kun eipä tolle asiaa ole kunnolla ikinä opetettu...

Jälkeä 

Jälkeä molemmille su, ma ja tänään. Räksylle kaikkina päivinä nurmikolle, suora ja pituutta 90-100 askelta, jäljen päässä purkki. Nameja on nyt pääasiassa 1/askel ja joissakin kaksi. Räksyllä on kyllä ruokahalu jälkitreenien myötä parantunut huomattavasti ja halukkuus jäljelle on hyvä. Kaikilla jäljillä työskenteli keskittyneesti ja tarkasti. Purkin ilmaisu erittäin hyvä, menee itsenäisesti maahan, on suora ja rauhallinen eikä yritä tökkiä purkkia. Tyytyväinen olen tällä hetkellä Räksyn jälkityöskentelyyn ja motivaatioon!

Monalle su:na jälki nurmikolle. Laatikkojälki, jossa ekalla ja vikalla suoralla portaita ja lopussa yksi esine. Namit paalulla ja portaissa. Mona jäljesti hyvällä vietillä ja halulla ja portaat meni hyvin. Esineen ilmaisu korrekti.

Ma:na jälki vaikealla alustalle (vastaleikattu ja kuiva). Tein pari serpentiiniä, joissa nameja. Kaksi esinettä. Mona ei ollut niin keskittynyt kuin olisi ollut suotavaa, mutkat meni kuitenkin jotenkuten ok. Esineilmaisut huonot, makasi esineen päällä tai sivussa.

Tänään jäljellä Virpin ja Jennyn kanssa. Monalle reilu 400 askelinen jälki (laatikko), jossa ekalla ja vikalla suoralla kaistanvaihtoja ja liksat  niissä sekä kulmien jälkeen. Yksi esine lopussa. Alusta paikoitellen vaikeaa, paljaita kohtia ja uria. Paalu ja aloitus tyhjää, ekat namit n. 45 askeleen kohdalla. Mona lähti hyvin ja tarkasti paalun huolellisesti. Ekat kaistanvaihdot herätteli hyvin koiraa. Muut kaistanvaihdot meni hyvin ja toimivat myös viettiä nostattavina. Eka kulma meni hyvin, tokasta meni vähän yli, mutta korjasi nopeasti. Tokalla suoralla Mona oli jo aivan poikki (lämmintä taas semmoset +30) ja yhdessä vaikeassa kohdassa tuli uskonpuute. Odoteltiin siinä sitten hetki jos toinen Monan pannessa maaten kunnes päästiin jatkamaan. Jatkoi sitten hyvällä motivaatiolla ja pian löytyi loppuesine, jonka ilmaisu erihyvä. Vaikea jälki Monalle, mutta eiköhän taas oppinut uutta ja mikä tärkeintä sai uskoa omaan toimintaansa.

Alla vielä kuvia viikonlopulta kun oltiin mun vanhemmilla.

Mona ja pallonpuolikas

Kyllä on kuuma (vai Kylmä ;)

Kieli kuin lapio

Pihavahti

Malinoisin älykäs katse

Toiset ne jaksaa peuhata

Koko kööri kerrankin paikoillaan