Viikonloppu vierähti EPK:n kesäleirillä Hiidenhelmessä, Punkalaitumella.

Tottista

Lauantaina Suski Korri tuli pitämään meille tottispäivän. Ekaa kertaa aikoihin olin nyt vaan katsojana. Tykkäsin Suskin tyylistä tosi paljon ja hyviä ideoita tarttui matkaan. Tässä joitakin:

  • jääviin liikkeisiin jännite ja palkkaus ihan läheltä koiraa, välillä palkka myös heti kun koira suorittanut liikkeen
  • eteenmenossa monipallopalkka
  • nouto

Ja paljon muuta, Leena on kirjoittanut kattavammin, täältä löytyy.

Juttelin lopuksi Suskin kanssa Räksyn jäljestämisestä, lähinnä siis sen viettikatkoksista ja huonohkosta ruokahalusta. Suski neuvoi rakentamaan nyt vaan tekniikkaa ja, että vietti kyllä tulee luonnostaan kun treenit etenee ja tulee haasteita jäljelle. Näin teemme siis.

Tottista en itse ottanut kun vaan sunnuntaina Monan kanssa. Seuraamista, joka oli ihan jees, vähän painamista silloin tällöin. Edestä perusasentoon siirtymisä, joissa loikkaa naamalle asti. Ei kiva, pitää hioa. Liik. seisomisessa pitää päästä etenemään käsiavusta pois.

Jäljet

Pe, la ja su jälkeä molemmille.

Räksylle suoria, vajaa 100 askelta, yksittäisten tyhjien määrää lisätty huomattavasti. Perjantain jäljellä oli vähän haaveilun makua, mutta la ja su jäljesti ehkä tähän asti parhaimmat jälkensä. Katkoksia ei tullut ja työskentely oli määrätietoista. Loppupurkin ilmaisut kunnossa. La ja su ei saanut ruokaa kun jäljeltä, joten jatkossakin jälkipäivinä ei ruokaa muualta heru.

Monan jälkiä leimasi hätäisyys ja hökellys. Perjantaina laatikkojälki, joka meni kohtalaisesti. Lauantaina ihan jotain hirveää, ei keskittynyt yhtään ja olisi mennyt esineistä yli yms. Aika samanlaista käytöstä kun viime vuonna kun sydän oireili. Sunnuntain jälki oli paras, kaistanavaihtoja, joissa ruokaa ja vähän kaarroksia. Työskentely oli maltillisempaa ja esineilmaisu ok.

Projekti Iines

Lupauduin Iineksen toiseksi ohjaajaksi viestille ja sunnuntaina juoksutettiin ekan kerran (Iines toki juossut aiemminkin). Hyvin juoksi meidän väliä ja aivan saakutin lujaa  Mielenkiintoinen laji ja mukavaa vaihtelua meikäläisellekin. Hauska nähdä miten onnistutaan hullun hollantilaisen kanssa

Muuta

Lauantai-iltana pääsin Reinen opastuksella kokeilemaan agilityä. Omista koirista kun ei nyt lajiin ollut niin sain ihanan Lilin lainakoiraksi. Vitsit, että oli kivaa! Lili oli aivan mainio pikkupaketti ja tosi hyvin ohjattavissa (tällaisellekin keltanokalle). Hyvin on Simo ja  Leena koiransa kouluttaneet

Omat koirat käyttäytyi reissussa hyvin. Räksyllä alkaa energiaa olla melkoisesti ja kunto on ollut hyvä. Peukut pystyssä!