Jälkeä

Lauantaina kävin aamulla tallomassa molemmille koirille jäljet Espooseen. Päätin, että varsinkin jälkipäivinä koirat saa sapuskan vain kerran päivässä ja se tulee vaan pellolta ja ylipäänsä (varsinkin Räksy) joutuu aina tekemään jotain saadakseen hiukopalaa.

Monan jälki:

Mua on kovasti mietityttänyt löysillä vs. tuntumalla ajaminen, Mona kun on ollut taas kovin hektinen edellisillä jäljillä. Ajoin nyt jäljen löysillä ja Mona oli paljon paremmassa tilassa. Työskentely oli keskittynyttä ja tarkkaa eikä vauhtikaan kiihtynyt, paria pikku rykäsyä lukuunottamatta. Ruokaa siellä täällä (yhtä-kahta). Jälki vanheni tunnin verran. Paalulla ja ekoilla askelilla ruokaa. Kulmat otti hyvin. Ongelmana oli tänään esineet, jotka on normaalisti olleet hyvinkin varmat. Ekan esineen ilmaisi hieman sen päälle. Tokaa esinettä ei olisi ilmaissut millään ja sai siitä soosoota. Vikan esineen ilmaisu myös hieman esineen sivussa/päällä. Ehkäpä jäljellä oli liikaa ruokaa ja esineet ei olleet sitten niin merkityksellisiä. Mietitään asiaa...

Räksylle suora, hieman sivutuuleen. Pituutta vajaa 100 askelta ja yksittäisten tyhjien määrää lisätty ja ruoka-askelia niiden välissä vähennetty. Räksy jäljesti keskittyneesti eikä muistaakseni tullut viettikatkoksia ja ihmettelyjä. Tyhjät askeleet tarkasti hyvin. Loppupurkin ilmaisu itsenäinen, nopea ja suora.

Sunnuntaina aamulla taas samaan paikkaan.

Monan jälki:

Jälki vanheni 1,5 h. Jonkun verran tuulta. Ajoin taas löysillä ja Monan jäljestäminen oli ihanan rauhallista  Ekoilla askelilla vähän jotain höyrysi, mutta rauhoittui nopeasti. Paalulla ja ekoilla askelilla taas ruokaa, muuten siellä täällä yksittäisiä. Vikalla suoralla n. 40 askeleen tyhjä, jonka jäljesti tosi tarkasti eikä ryntäillyt. Eka ja toka kulma hyvä, kolmas vähän yli, mutta itsenäinen korjaus, neljäs ja viides hyvä ja kuudes vähän yli, itsenäinen korjaus. Eka esine (puinen, jota ei eilen meinannut ilmaista) oli nyt iloinen yllätys ja ilmaisu korrekti. Lähetys hyvä. Vikasta esineestä olisi mennyt taas yli, mutta nyt huomautin vain sanallisesti, että katopa mitä jäi ja ilmaisi sitten ihan ok. Vika suora oli vastatuuleen ja olin namittanut sitä enemmän, jotta olisi hyvä syy pitää kuono matalalla, nätisti jäljesti. Tyytyväinen olin tähän jälkeen, työskentely oli harmonista ja halukasta.

Räksylle suora myötätuuleen, pituutta taas vajaa 100 askelta. Nyt ekaa kertaa 2 askeleen tyhjä ja tietenkin yksittäisiä tyhjiä. Räksy oli erihyvä  Työskenteli halukkaasti ja eteenpäin pyrkien, ei katkoksia. Kyllä se nälkä vaan jeesaa kivasti. Purkin ilmaisu moitteeton.

Eilen illalla molemmilla jäljet, sama paikka.

Monan jälki:

Jälki vanheni puolisen tuntia. Todella kova ja pyörivä tuuli. Paalulla ja ekoilla askelilla ruokaa. Sitten n. 40 askelta tyhjää ja seuraavat liksat kulman jälkeen. Jäljesti tyhjät kai ihan ok, vähän hätäili (mulla katkeili keskittyminen kun Räksy huusi autossa kun Hänen Majesteettinsa ei päässyt ekana hommiin....). Eka kulma hyvä, pientä epävamuuttaa kuitenkin kulman jälkeen. Eka esine hyvä ja lähetys kunnossa. Toka kulma kunnossa ja kolmas suora erittäin hyvää työskentelyä. Kolmas kulma vähän epävarma, neljäs suora hyvä. Vika kulma oikein hyvä ja vika suora myös. Vika suora taas vastatuuleen, mutta hyvin pysyi nenukki maassa. Vika esine oli filmipurkki ja sen ilmaisu erittäin hyvä. Vikalla suoralla oli vähän väsyneen oloinen, aurinko porotti aika lämpöisesti. Kokonaisuudessaan työskentely maltillista ja keskitynyttä. Hyvä Monni

Räksylle n. 100 askelta suora, sivutuulta. 2 x kahden askeleen tyhjiä, ei mitään ongelmia eikä ryysännyt. Yksittäiset tyhjät otti myös hyvin. Tämä oli kyllä Räksyn paras jälki tähän asti, tosi halukas ja keskittynyt ja pyrki eteenpäin. Purkin ilmaisu korrekti. Kyllä olin tyytyväinen pikkumaliin

Tottista

Lauantaina jälkien ajamisen jälkeen Luukkiin tottistelemaan Nooran, Leenan ja Simon kanssa. Tein vaan Monan kanssa tällä kertaa. Ilmoittautuminen Lilin kanssa, tässä ei mitään ongelmaa. Seuraamista: asento vähän seilaa ja koira pompottaa, mutta  tekee hyvällä asenteella ja halukkaasti. Selkeesti pompottaa enemmän alussa kun käy vähän ylikierroksilla. Liikkeestä seisomista, jossa yrityksenä päästä käsiavusta eroon. Eka pari käsiavulla, jotka tietty hyviä. Sitten joitakin pienemmällä avulla, pari hyvää taidettiin saada. Pitää muistaa oma käyttäytyminen tässä etten ala lääppiä koiraa ja hökeltää. Sitten yksi luoksetulo istumisesta, oli nopea ja loppuasento suora. Lopuksi paikallamakuu Lilin suorittaessa, ei ongelmaa, on rauhallinen ja keskittyy minuun. Vähän palloleikkiä loppuun. Kuvia tulossa myöhemmin.

Sunnuntaina Talissa. Seuraamista, joka taas ihan ok (alussa taas enemmän asennon seilaamista ja pompotusta). Liik. seisomista niin, että lähden seuruuttamaan ja sit parin askeleen verran käsiapua ja käsky: sujui hyvin, kerran tarjosi istumista. Luoksetuloja istumisesta: ei ollut niin nopeita kun eilen. Annan jonkun tyhmän käsiavun ennen eteen istumista, sen pitää loppua. Lopuksi vielä lyhyt paikallamakuu, joka kunnossa.

Eilen tottista Räksyn kanssa Petikossa (ruualla). Räksy oli tosi hyvässä moodissa, erittäin aktiivinen! Perusasennossa siirtymisiä ja käännöksiä. Oikealla käännökset ja eteenpäin kunnossa, vasemmalle käännöksissä yliyrittää ja kääntyy vähän liikaa. Positiivista kuitenkin vaan tommonen. Maahanmenoja, tekniikka näyttäisi hyvältä ja menee maahan sillai kun haluankin ja nopeasti. Loppuun pari luoksetulon lyhyeltä matkalta, jotka hyviä.

Iineksen viestit

La, su ja ma juoksutettiin Iinestä. Hyvin juoksee, mutta meidän täytyy nyt alkaa funtsia hommaa vähän enemmän, mm. jälkiosuutta.

 

Mona on ollut eilen ja tänään vähän vaisun oloinen eikä ole halunnut aamulla lähteä lenkille. En ole viitsinyt sitä siten pakottaa mukaan kun yleensä sillä on ollut hyvä syy käyttäytyä noin. Nyt lepoa pari päivää ja Rimadyliä ja katsotaan virkistyykö mieli.

Räksy on voinut hyvin ja parin viikon lepo alkaa näkyä. Energiaa olisi vaikka muille jakaa ja sehän näkyy sitten kaikenlaisena häröilynä, niin hyvänä kuin pahana  Toivottavasti kohta päästään taas normaaliin rytmiin!