Lauantaipäivä meni kokeessa työntekijänä ja samalla tuli sitten treenattua molemmat koiratkin. Molemmille jäljet aamulla ja tottikset kokeen jälkeen Järvenpään kentällä.

Monan jälki vanheni varmaan n. tunnin. Aika voimakas tuuli ja hitusen kostea alusta. Jälki oli todella tyhjä, ruokaa ihan jokunen nokare per suora ja piikkien kärjissä sekä kulman jälkeen + tien ylityksen jälkeen.

Jäljestykseen olin pääosin ihan tyytyväinen, jonkun verran häsläystä, joka näkyi ekassa terävässä kulmassa ja esineellä (meinasi mennä yli). Toka terävä kulma oli oikein hieno. Ekan esineen jälkeen jäljestys muuttui tasapainoisemmaksi ja rauhallisemmaksi. Vika kulma tosi hieno. Tien reunaan tultaessa Mona tarkasteli tarkasti häntä alhaalla tien reunoja ja ihan hyvin sitten ylitti tien (heikkatie). Tämä taisi olla ensimmäinen tien ylitys Monalle. Vika suora oli hyvää jälejstystä ja vika esineilmaisu erihyvä. Tuuli oli jäljellä aika kova ja se näkyi kolmella ekalla suoralla aika voimakkaina tarkastuksina. Kaiken kaikkiaan ihan passeli suoritus :)

Räksylle suora, myötätuuleen (hienoinen sivuttainen). Yksittäisiä tyhjiä sekä kahden askeleen tyhjiä runsaammin ja ruuan määrää tyhjien välillä vähennetty, Ei ollut parasta Räksyä, paljon pään nostelua ja ihmettelyä. Selvittiin kuitenkin loppuun ja purkin ilmaisi itsenäisesti, joskin hitaasti.

Päivällä sitten tottista Järvenpään kentällä.
Räksylle perusasentotreeniä ja käännöksiä. Ne meni hyvin ja Räksy oli tosi aktiivinen  Pari maahanmenoa leikistä, jotka nopeita ja loppuun eteenmeno vähän pitemmältä matkalta. Hyvin juoksi suoraan pallolle. Vähän pallonpotkimista ja autoon.
Monan kanssa pari pätkää seuraamista, joka aika jees. Ei painanut juurikaan ja käännökset ihan hyviä. Sitten pari liikkeestä seisomista, jotka onnistui kivasti, käsiapu on tk ivielä mukana. Sitten muutama luoksetulo, jotka oli ihan riittävän vauhdikkaita ja nyt loppuasennotkin oli suoria.

Sunnuntaina jäljet aamulla molemmille.

Monan älki vanheni puolisen tuntia.

Eka esine n. 40 askeleen kohdalla. Ilmaisu oli muistaakseni ihan ok. Jäljestys kaiken kaikkiaan oli tänään vähän hektistä (tosin Tuusulan pelloilla se on aina, harhoja on varmaan ihan sikana). Eka kulma tosi hyvä, tokassa meni vähän yli. Vika esine oli pikkupurkki, ilmaisu kunnossa.

Räksylle nurtsijälki, samalla kaavalla kun eilen. Jäljestys oli taas aika pyllystä, pään nostoja ja jumitusta. Äh. Kertoo ehkä jotain koiran ruokahalusta, että kun sille kaataa ruokakasan nurtsille ja vähän härnää sitä estäen pääsyn sinne, reaktio on passivoituminen; "ei sitten, eipä tässä nälkä ollutkaan". Ehkä olen liian kriittinen jäljen suhteen, mutta kun se tuntuu nyt niin vaikeelta....

Tänään aamulla jälki Räksylle nurtsille (ruokana tällä kertaa turvotettua nappulaa kun makkarat unohtui kotiin). Jälejstys oli parempaa kuin edellisinä päivinä, ehkä pari pään nostoa. Kiinnitin extrahuomiota itseeni eli yritin olla mahdollisimman rento ja antaa koiralle tilaa. Loppuun palloleikkiä ja sekös oli kivaa.

Illalla tottista molemmille Petikossa.
Räksylle seuraamista ja käännöksiä paikallaan. Tultiin siihen tulokseen, että Räksy ei ole vielä valmis pallon kainalossa-tyyliin vaan jatkan vielä niin että pallon on sen kuonon yläpuolella. Tehtiin lopuksi pari harjoitusta noin ja Räksy oli oikein hyvä. Räksy oli aktiivinen ja työskenteli hyvin. Muutamat maahanmenot myös.
Monalle seuraamista, painoi jonkin verran. Täyskäännöksen muistuttelua ja peräpään käyttö oli aikalailla hyvää. Muutama maahanmeno, jotka toooosi hitaita ja asetteli peräpäätään kauan. Onkohan se jumissa? Liikkeestä seisomisia, jotka ok. Tein yhden myös tositosi pienellä käsiavulla ja onnistui hyvin.

 

Räksyllä on varmaan menossa jotain hormonimurkkujuttuja. Se on ihan päättömän energinen söheltäjä, se on kiinnostunut toisista koirista ja vähän pörhistelee niille, kiusaa Monaa alvariinsa ja on muutenkin vähän kreisihullu. Ihana teinikoira