Kyllä on ollut taas kylmää, hrrr... Pakkasta on ollut 15-22 lähes koko viikon. Koiria ei tunnu haittaavan, mutta mulla jäätyy naama.

Räksy on kotiutunut hyvin. Alussa ääntä lähti enemmän kuin laki sallii kaikissa tilanteissa mitkä ei miellyttäneet neitiä. Vieläkin protestoidaan, mutta huomattavan paljon vähemmän. Bokserin omistajalle koiran ääntely on hieman vieras käsite  Hampaiden käyttö meikäläisen käsiin on ollut myös aika runsasta. Viikonlopun aikana hammastelu on kuitenkin vähentynyt minimaaliseksi. Kai se on todennut, että eipä toi puremalla katoa.

Mona ei ottanut pentua ihan niin suopeasti vastaan. Ulkona tulevat oikein hyvin juttuun, mutta sisällä eivät. Mona on pääasiassa ollut sitä mieltä, että rääpäle on eliminoitava, mutta nyt parin päivän aikana on jääsydän alkanut hieman sulaa. Tänään tytöt leikkivät oikein nätisti sohvalla, enpä muista nähneeni Monaa ennen leikkimässä sillä tavoin. Sehän on aika tosikko toisten koirien kanssa. Edelleen edetään kuitenkin hitaasti ja koirat ovat pääasiassa porttien takana. Tässä historiallista kuvamateriaalia tapahtuneesta:

Joka ilta ollaan Räksyn kanssa otettu namitottista olkkarissa tai sitten hallilla. Pentu keskittyy tosi hienosti vieraassakin paikassa ja sen kanssa on kiva touhuta. Perusjuttuja ollaan tehty eli imutusseuraamista, perusasentoa, kontaktia, istu, maahan, vähän seisomista ja luoksetuloa.

Monan kanssa ollaan myös herätelty tottistreenit tauolta. Ensi viikolla on vika kortisoniviikko ja en nyt tiedä oikein mikä hyöty on ollut. Mona ei ole enää ollut niin pelokas ja on nyt kantanut häntänsä korkealla, mutta ei se mitään pitkiä lenkkejä halua tehdä. Täytyy vielä käyttää se osteopaatilla ja kokeilla erimerkkistä kipulääkettä. Selkeästi se on kuitenkin olemukseltaan virkeämpi kuin vaikkapa kuukausi sitten. Lihaksia tarttis vaan saada kamalasti takaisin. Monan kanssa ollaan tottiksessa tehty lähinnä seuraamisia, kaukoja (i-m), noutoa, paikallamakuuta, perusasento-maahan-siirtymiä (ongelmana ennakointi) ja liikkeestä seisomista. Seuraaminen on tauon jälkeen ollut aika kaamea; painaa, pomputtaa jne. Se yleensä paranee kun saa vaan treenejä alle. Noudoista täytyy sanoa, että kehitystä on tapahtunut; ote on paljon parempi ja palautusvauhti hyvä.

Räksy kävi keskiviikkona ekassa rokotuksessa. Kovasti sai lääkäriltä kehuja avoimuudesta ja rohkeudesta, oikein mainio paketti hänenkin mielestä Kroppa sai kiitosta jäntevyydestä. Hieno likka siis!